Οι νέες προτάσεις για χώρους φιλοξενίας προσφύγων στη Θεσσαλονίκη. - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Πέμπτη 11 Φεβρουαρίου 2016

Οι νέες προτάσεις για χώρους φιλοξενίας προσφύγων στη Θεσσαλονίκη.

  • Σε προτάσεις για εναλλακτικούς χώρους δημιουργίας χώρων φιλοξενίας προσφύγων κατέληξαν οι δήμαρχοι της Κεντρικής Μακεδονίας, οι οποίοι συνεδρίασαν παρουσία του δημάρχου Θεσσαλονίκης Γιάννη Μπουτάρη.
  • Εντύπωση προκαλεί πως -εκτός των άλλων- προτείνονται και δύο χώροι εντός πυκνοκατοικημένων περιοχών του πολεοδομικού συγκροτήματος: To πρώην στρατ.νοσοκομείο 424 δίπλα στα Πανεπιστήμια και το κτίριο της πρώην ΥΦΑΝΕΤ στην Τούμπα (φωτογρ.) το οποίο όμως βρίσκεται υπό κατάληψη αντιεξουσιαστών εδώ και 12 χρόνια..

Οι δήμαρχοι...προσπαθούν να αποφύγουν την δημιουργία χώρου φιλοξενίας 4.000 ατόμων στα Διαβατά, τον οποίο ανακοίνωσε η κυβέρνηση και γι' αυτό κατέληξαν στους εξής προτεινόμενους χώρους:

- Εκταση 40 στρεμάτων στη Μενεμένη - η οποία όμως έχει κριθεί ακατάλληλη μετά από σχετική αυτοψία.

- Δύο εγκαταλελειμένα στρατοπέδα κοντά στα Λουτρά της Θέρμης και στη Θεσσαλονίκη (Στρατόπεδο 424).

- Πρώην εργοστάσιο της ΥΦΑΝΕΤ.

- Αποθήκη στο λιμάνι της Θεσαλονίκης.

Οι δήμαρχοι της Κεντρικής Μακεδονίας θα συνεδριάσουν εκ νέου την Παρασκευή.

Το υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής έχει ζητήσει από τον Σεπτέμβριο τις προτάσεις των δημάρχων για την δημιουργία πολλών χώρων φιλοξενίας μικρής χωρητικότητας (500 ατόμων) αντί για έναν μεγάλο. Ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γ. Μπουτάρης είχε συγκαλέσει σύσκεψη για το θέμα από τον Αύγουστο, αλλά οι δήμαρχοι δεν κατέθεσαν καμία πρόταση, έως ότου η κυβέρνηση ανακοίνωσε την δημιουργία του χώρου φιλοξενίας 4.000 ατόμων στα Διαβατά.
Bookmark and Share