Πάσχα στο λιμάνι του Πειραιά θα κάνουν 2.200 απελπισμένοι.. - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Σάββατο 30 Απριλίου 2016

Πάσχα στο λιμάνι του Πειραιά θα κάνουν 2.200 απελπισμένοι..

  • Αν και η κυβέρνηση είχε πολλάκις υποσχεθεί πως μέχρι το Πάσχα θα έβρισκε λύση.


Παρά τις διαβεβαιώσεις του αναπληρωτή υπουργού Εθνικής Αμυνας, Δημήτρη Βίτσα, και του υπουργού Ναυτιλίας, Θοδωρή Δρίτσα, ότι μέχρι το... Πάσχα θα έχουν μεταφερθεί σε οργανωμένες δομές όλοι οι πρόσφυγες που βρήκαν καταφύγιο στο λιμάνι, περίπου 2.200 άτομα εξακολουθούν να μένουν σε σκηνές στην προβλήτα Ε1. Η εκκένωση της προβλήτας Ε2, η οποία ολοκληρώθηκε πριν από λίγες μέρες, μετρίασε το πρόβλημα, αλλά δεν το εξάλειψε, αφού περίπου 500 άτομα δεν μπορούσαν να φιλοξενηθούν σε άλλους χώρους και μεταφέρθηκαν στην πιο απομακρυσμένη προβλήτα Ε1 και στην πέτρινη αποθήκη, όπου πλέον δεν υπάρχει χώρος για να στηθούν περισσότερες σκηνές.
Πάντως, από τη συνεδρίαση, υπό τον πρωθυπουργό, του Κυβερνητικού Συμβουλίου Μεταναστευτικής και Προσφυγικής Πολιτικής προέκυψε ότι η κατάσταση είναι υπό έλεγχο και θα βελτιωθεί τις επόμενες ημέρες.
«Εχει πάει ικανοποιητικά η μεταφορά των προσφύγων από το λιμάνι του Πειραιά, ώστε να μπορέσει να λειτουργήσει απρόσκοπτα για τις ημέρες του Πάσχα και θα συνεχιστεί αμέσως μετά, μέχρι να αδειάσει τελείως», δήλωσε ο επικεφαλής του Συντονιστικού, Γιώργος Κυρίτσης, ο οποίος αναφέρθηκε επίσης και στην ανάγκη άμεσης αποφόρτισης του Ελληνικού και της Ειδομένης.
Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης αποτιμήθηκε θετικά η μείωση των ροών προς τα ελληνικά νησιά στη διάρκεια του πρώτου μήνα της συμφωνίας της Ευρωπαϊκής Ενωσης με την Τουρκία. Είναι χαρακτηριστικό ότι μόνο 41 άτομα έφτασαν στη Λέσβο από το πρωί της Μεγάλης Τετάρτης μέχρι χθες το μεσημέρι, ενώ κανένας δεν αποβιβάστηκε στη Χίο και τη Σάμο. Εγκλωβισμένοι στα hotspots των τριών νησιών, σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία, παραμένουν 6.752 άτομα. Οι 4.020 είναι καταγεγραμμένοι στη Μόρια της Λέσβου, ενώ στη Χίο και τη Σάμο βρίσκονται 2.082 και 658 άτομα αντίστοιχα.
Bookmark and Share