Μέρες.. Αργεντινής ζει η Βενεζουέλα - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Παρασκευή 29 Απριλίου 2016

Μέρες.. Αργεντινής ζει η Βενεζουέλα


  • Εξαγριωμένοι πολίτες λεηλατούν καταστήματα και σπίτια.


Στη σκιά της οικονομικής κρίσης και της έλλειψης βασικών αγαθών, εξαγριωμένοι πολίτες προχωρούν σε.. λεηλασίες καταστημάτων και σπιτιών, μετά τα νέα έκτακτα μέτρα που ανακοίνωσε ο Maduro
Μέρες Αργεντινής ζει η Βενεζουέλα, με τη χώρα του Nicolas Maduro να βρίσκεται ένα βήμα από το απόλυτο χάος.
Στη σκιά της οικονομικής κρίσης και της έλλειψης βασικών αγαθών, εξαγριωμένοι πολίτες προχωρούν σε λεηλασίες καταστημάτων και σπιτιών, μετά τα νέα έκτακτα μέτρα που ανακοίνωσε ο Maduro.
Η αντιπολίτευση μαζεύει υπογραφές, για την καθαίρεση του προέδρου της Βενεζουέλας, με στόχο τα 4 εκατ. υπογραφές.
Σύμφωνα με την αμερικανική εφημερίδα Wall Street Journal (WSJ), τις τελευταίες ώρες, οργισμένοι πολίτες της Βενεζουέλας προέβησαν σε μανιώδη λεηλασία τουλάχιστον 73 επιχειρήσεων τροφίμων και βασικών ειδών, αφήνοντας πολλούς δρόμους γεμάτους σπασμένα γυαλιά από βιτρίνες και καμένα λάστιχα.
Οι πολίτες είναι απεγνωσμένοι από την επικίνδυνη τροπή που έχει λάβει η κατάσταση στη χώρα τους, με προγραμματισμένες διακοπές ρεύματος μεγάλης διάρκειας, διακοπές υδροδότησης, έλλειψη ενέργειας σε μια χώρα πλούσια σε φυσικούς πόρους, μείωση της εργάσιμης εβδομάδος των δημοσίων υπαλλήλων σε μόλις δύο ημέρες και ελλείψεις σε βασικά είδη πρώτης ανάγκης, όπως τρόφιμα και φάρμακα.
Διαμαρτυρίες και διαδηλώσεις κατά του Maduro πραγματοποιούνται αυθόρμητα σε καθημερινή βάση σε τουλάχιστον οκτώ μεγάλες πόλεις της Βενεζουέλας, δίχως ακόμα να έχουν λάβει βίαιη μορφή.
Bookmark and Share