Εκτός Ολυμπιακών Αγώνων η εθνική Ισπανίας με απόφαση της FIBA! - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Κυριακή 24 Απριλίου 2016

Εκτός Ολυμπιακών Αγώνων η εθνική Ισπανίας με απόφαση της FIBA!

  • Πρόκειται για εξέλιξη σοκ δεδομένου ότι οι "φούριας ρόχας" κατέκτησαν το χρυσό μετάλλιο στο Eurobasket 2015, και το ασημένιο μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου το 2012.


Η FIBA δεν άργησε να μετατρέψει τις απειλές της σε πράξη προχωρώντας στον αποκλεισμό της... εθνικής Ισπανίας από τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο ντε Τζανέιρο όπως αποκάλυψε η ηλεκτρονική έκδοση της Mundo Deportivo.

Το διοικητικό συμβούλιο της Διεθνούς Ομοσπονδίας μπάσκετ (FIBA) έκανε δεκτή την εισήγηση της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας (FIBA Europe) και αποφάσισε τον αποκλεισμό της Ισπανίας από τους Ολυμπιακούς Αγώνες. Πρόκειται για εξέλιξη σοκ δεδομένου ότι οι "φούριας ρόχας" κατέκτησαν το χρυσό μετάλλιο στο Eurobasket 2015, και το ασημένιο μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου το 2012.

Η απόφαση λήφθηκε στην συνεδρίαση της εκτελεστικής επιτροπής στην Γενεύη, όπου συζητήθηκαν τα μέτρα που έπρεπε να ληφθούν για τις χώρες που δεν έχουν συμμορφωθεί με τις υποδείξεις που έχουν γίνει σχετικά με τη συμμετοχή των συλλόγων τους στα Ευρωπαϊκά κύπελλα.
Όπως όλα δείχνουν η FIBA είναι αποφασισμένη να τιμωρήσει σκληρά όσες ευρωπαϊκές ομοσπονδίες εναντιώνονται στο νεοσύστατο Champions League και τάσσονται στο πλευρό της Euroleague, όπως έχει συμβεί με την ACB.

Αυτή η εξέλιξη πιθανότητα θα επηρεάσει και τη σύνθεση των ομάδων που θα συμμετάσχουν το προ-Ολυμπιακό τουρνουά.

Τις τελευταίες ώρες, πάντως, γίνεται μια προσπάθεια να βρεθεί κοινός τόπος ανάμεσα σε FIBA και Euroleague προκειμένου να μην έχουμε τέτοιες εξελίξεις.
Bookmark and Share